Вінницький Інститут Економіки, ВІЕ

7 грудня 2023 р. за ініціативи кафедри права і гуманітарних дисциплін було проведено захід на тему:

Правова та психологічна допомога військовослужбовцям та членам їх родин» для студентів та викладачів ВННІЕ ЗУНУ Війна є складним явищем, зокрема для тих, хто безпосередньо боронить наші кордони.

Психологічна та юридична допомога під час воєнного стану- це тема , яку сьогодні розʼяснювали студенти- юристи та психологи ВННІЕ Вінницький навчально-науковий інститут економіки ЗУНУ разом із викладачами Кафедра правознавства і гуманітарних дисциплін ВННІЕ ЗУНУ та запрошеною гостею Куксіна Крістіна Андріївна, головний юрист сектору Вінницьке бюро правової допомоги .

Студенти- правовики 2 курсу , презентували громадські організації , які надають правову допомогу військовослужбовцям та членам їх сімей, а студенти - психологи 1 курсу, розповіли про особливості психологогічноі допомоги військовим . Почули основні причини звернення військових та членів їх родин до бюро правової допомоги , та проблеми вирішення даних звернень . На заході була присутня дружина військовослужбовця , яка підтвердила гостроту проблем , як юридичного так і психологічного характеру для військовослужбовців та членів їх сімей.

Психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливим. Багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку. Психологи сформулювали корисні поради, як опанувати себе в критичних умовах, як допомогти близьким та підтримувати здоровий психічний стан в критичних умовах. Навчились застосовувати психологічні прийоми для зняття особистостоі тривожності.

Все буде Україна!

Фото-супровід Володимир Очеретяний.